Mød Jesper

Med dybe sønderjyske rødder Jeg er født og opvokset i den lille by Hammelev mellem Vojens og Haderslev i en familie med dybe sønderjyske rødder. Jeg er opflasket med, at man bør engagere sig og tage ansvar for sit fællesskab.


Når man står sammen i foreninger og andet frivilligt arbejde, skaber man et godt lokalsamfund at leve i for børn og voksne, og man kan få en masse ting til at ske, som giver gode oplevelser og venskaber. Sådan er Hammelev og mange andre små byer som den.

 

Det stærke foreningsliv og sammenhold, hvor jeg er vokset op, har præget mig meget. Der var mange muligheder, selvom det var en landsby, og man fik ting til at ske, ved at mange engagerede sig og bidragede. Jeg var selv frivillig idrætsleder før, jeg blev aktiv i politisk arbejde. Og jeg letter på hatten for alle, der engagerer sig i idrætsliv, socialt arbejde, beboerdemokrati, kultur- og musikforeninger og alt det andet frivillige kit, der gør vores samfund til et bedre sted, og gør en kæmpe forskel i så mange menneskers liv.

 

Jeg er født i 1981 i Haderslev. Jeg har gået i folkeskole i Hammelev og Vojens og er student fra Haderslev Katedralskole. Siden har jeg studeret statskundskab og boet i Aarhus (bl.a. et år i Gellerupparken, det lærte jeg noget om integrationspolitik af) og København.

Jeg har en BA fra Københavns Universitet og har tidligere arbejdet som lærer på folkeskoler i Vojens Kommune, på sekretariatet i Center for Ungdomsforskning og som organisationskonsulent.

 

Jeg har været aktiv i politik i mere end halvdelen af mit liv. Først i SF og siden 2013 har jeg været medlem af og repræsenteret Socialdemokratiet. Ligesom jeg tror på, at det nytter at engagere sig i det lokale fællesskab, så ville jeg engagere mig i det store, og gøre en forskel i retning af de værdier, jeg tror på.

I 2007 blev jeg valgt til Folketinget. I dag er jeg Socialdemokratiets skatteordfører.

 

Familie og sport

Når jeg ikke er på Christiansborg, er tiden helliget min lille familie. Jeg lever sammen med Pernille, og vi har sammen Leo på 6 og Johan på 1 år.

 

Ellers er jeg glad for at løbe og cykle. Mest for bare at holde en nogenlunde grundform. Men for et par somre siden kørte jeg de godt 20 km op ad Mont Ventoux i Sydfrankrig. Det var benhårdt – men helt igennem fantastisk at cykle op ad ”det skaldede bjerg” og være konge af verden for et øjeblik, når man stod på toppen og kiggede ned!

Jeg har ellers især dyrket fodbold og badminton og været frivillig idrætsleder. Der er for sjældent tid, men jeg kan godt lide at bytte sport på flimmeren ud med en tur på stadion eller i isarenaen for at støtte Sønderjyske.

 

Jeg holder meget af musik og spiller selv guitar. Igennem mange år spillede jeg i et rockband med to gode venner fra Hammelev. Ikke de bedste musikere - langt fra. Men vi havde det skægt og underholdt på det lokale værtshus og små spillesteder.