Social dumping

Danske jobs på danske vilkår


Jeg kæmper for danske løn- og arbejdsvilkår.

Jesper Petersen

Arbejde i Danmark skal ske på danske løn- og arbejdsvilkår. Det kræver stærke fagforeninger og at lovgivningen er indrettet til at modarbejde pres på vilkårene. Og det kræver, at der bliver ført en ordentlig kontrol med, at der bliver arbejdet efter reglerne og at virksomhederne betaler den skat, de skal.

Jeg er i løbende dialog med fagforeningerne om problemer på området – og arbejder politisk for at gøre noget ved dem.

 

… en løn til at leve af

I Danmark skal man kunne leve af sin løn. I Tyskland har mange lønmodtagere ikke oplevet reel lønfremgang i mange år, og tusindvis af mennesker er nødt til at have mere end et job, for at kunne klare sig. Jeg synes, det er skræmmende, og jeg modarbejder, at de tendenser skal brede sig til Danmark. Hverken vore løn eller arbejdsforhold skal presses nedad i et ræs mod bunden.

 

… at virksomhederne skal tage ansvar

Det offentlige bør stille krav til arbejdsgivere, der gerne vil tjene på at løse opgaver for fællesskabet. At entreprenører og byggefirmaer har lærlinge, overholder gældende vilkår og ikke går på kompromis med et sikkert arbejdsmiljø. Og får en virksomhed en dom for skattesnyd, bør man benytte muligheden for at udelukke dem fra at byde på offentlige opgaver.