Sydjylland

Vækst og udvikling


Jeg arbejder for vækst og udvikling

Jesper Petersen

 

Syd- og Sønderjylland har udfordringer men også en masse at byde på. Ny fremgang og udvikling kræver noget af os selv, men det kræver også politisk handling.

 

Jeg tager løbende lokale sager og problemstillinger op på Christiansborg og direkte overfor de ansvarlige ministre. Og jeg arbejder gerne sammen på tværs af politiske skel og sammen med forskellige lokale aktører for at der også i vores landsdel investeres i infrastruktur og uddannelse, sættes fokus på lånemuligheder for borgere og virksomheder, og at der er fokus på de erhverv, der fylder meget hos os.

 

… statslige arbejdspladser i yderkommunerne

 En ny udvikling og fremgang i Syd- og Sønderjylland kræver først og fremmest, at der er økonomisk fremgang og flere private arbejdspladser i vores landsdel. Men de statslige arbejdspladser er også en vigtig del af arbejdsmarkedet lokalt. Det er jævnligt et politisk slagsmål, i hvor høj grad statslige arbejdspladser skal centraliseres – og hvor i landet, arbejdspladserne bliver placeret. Rustet med saglige argumenter går jeg ind i diskussionerne for at sørge for, at vi har vores andel af statslige arbejdspladser her i landsdelen.

 

… gode uddannelsesmuligheder

 Hvis vi skal beholde de unge kvikke hoveder i regionen og samtidig flere hertil, skal der bl.a. være gode uddannelsesmuligheder. Det enkeltstående vigtigste for at virksomheder kan klare sig godt i Syd- og Sønderjylland er, at der er den kvalificerede arbejdskraft. Det handler om gode uddannelser for unge – og opkvalificering og efteruddannelse for grupper på arbejdsmarkedet.